NotíciesAdhesions i al·legacionsPrograma d'activitats

Conferències, debats i presentacions de publicacions
10 de març del 2022 , 18:30 h Biblioteca Manuel Arranz (Can Saladrigas), Poblenou, Barcelona. Presentació del llibre La nova Geografia de la Catalunya postcovid , per Jesús Burgueño, coordinador, i Xavier Úbeda.
11 de març del 2022 , 17 h, sala Pere i Joan Coromines de l’IEC i transmissió en directe. Conferència de Federica Ravera, investigadora Ramón y Cajal del Departament de Geografia de la Universitat de Girona: Geografia feminista i estudis de gènere aplicats al món rural: una recerca sobre pastores i ramaderes.
16 de març del 2022, 18:30 h, sala Pere i Joan Coromines de l’IEC i transmissió en directe. Taula rodona El futur del Parc Agrari del Baix Llobregat a debat . Helena Perxacs, tècnica de dinamització agrària al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat: Com sobreviu l’agricultura del Parc Agrari del Baix Llobregat en un entorn pressionat i canviant? Carles Guirado, coordinador del PECT Pobles Vius i Actius, Diputació de Tarragona: El debat sobre la incorporació de la nova pagesia. Pep Espluga, Institut de Govern i Polítiques Públiques, Universitat Autònoma de Barcelona: Escenaris de futur de la pagesia metropolitana. Presenta i modera: Antònia Casellas, vocal de la Junta de Govern SCG i Grup de Recerca INTERFASE, UAB.
24 de març del 2022, 18:30 h, sala Pere i Joan Coromines de l’IEC i transmissió en directe. Conferència de Grant R. Saff, Cap del Department of Global Studies and Geography, Hofstra University: Els reptes dels departaments de Geografia als Estats Units d’Amèrica en l’era de la covid. Els reptes dels departaments de Geografia als Estats Units d’Amèrica en l’era de la covid.
1 d’abril del 2022:  La geopolítica de l’Europa de l’Est: la guerra a Ucraïna. Des de la geografia ens interessem per conèixer el conflicte entre Rússia i Ucraïna. Ens endinsem en aquesta regió de l’Europa de l’Est posant la mirada en el paper que fan cadascun dels estats i actors internacionals, però aprofundint en el context històric que ens ha portat a la situació actual.  Inscripcions fins al dia 27/03/2022 a bbetriu@iec.cat. Organització Col·legi de Geògrafs, Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya i Societat Catalana de la Geografia
1 d’abril del 2022, a la Universitat d’Alacant: presentació de les publicacions i les activitats de la Societat.
20 d’abril del 2022, 18:30 h, sala Prat de la Riba de l’IEC i transmissió en directe. Conferència de Michael E. Meadows, professor de Geografia a les universitats de Ciutat del Cap, Zhejiang i Nanjing, president de la Unió Geogràfica Internacional (UGI): Geography in the Anthropocene: a perspective from the International Geographical Union.
3 de maig del 2022, 18:30 h, videoconferència. La tesi doctoral en 15 minuts , presentació de projectes de tesi doctoral de Geografia en curs: Miriam Ariño Asensi, Universitat de Barcelona: Crisi global i sobirania alimentària: nous models de producció i consum dels moviments socials urbans; Glòria Maria Caravantes López de Lerma, Universitat de València: Ciutats Sostenibles: l’anàlisi de la vulnerabilitat urbana. Proposta d’una política urbana d’intervenció en espais vulnerables de la Comunitat Valenciana; Albert Orta Mascaró, University College Dublin: Ciutats, xarxes i construcció regional: connexions i estratègies intermunicipals a la Mediterrània nord-occidental.
10 de maig del 2022, 18:30 h, sala Pere i Joan Coromines de l’IEC i transmissió en directe.Conferència de Juan Manuel Trillo Santamaría, professor del Departamento de Xeografía de la Universidade de Santiago de Compostela: Els border studies en un món sense fronteres: una paradoxa?
24 de maig del 2022, 18:30 h. Presentació del llibre L’altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana, a càrrec dels seus editors Rosa Cerarols i Joan Nogué, i d’altres coautors.
14 de juny del 2022 , 18:30 h, sala Prat de la Riba de l’IEC i transmissió en directe. Conferència d’Onofre Rullan, Universitat de les Illes Balears: La condició insular en geografia. Una visió de la Mediterrània occidental.
14 de juny del 2022 ,17 h, sala Prat de la Riba de l’IEC. Assemblea General ordinària de socis.

Cursos, jornades i activitats diverses
14 i 16 de març del 2022, de 17 a 19 h: Curs on-line de Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG): “Les discriminacions de gènere des d’una perspectiva qualitativa i espacial”. Inscripció prèvia necessària.
8 d’abril del 2022. Nit de la Geografia (diversos indrets a Catalunya).

Sortides d’estudi, excursions i viatges

5 de març del 2022, 9:30-14 h. La muntanya de Montjuïc: botó de roda de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Visita guiada per Jaume Font Garolera i Mercè Tatjer.
26 de març del 2022, 10-14 h. Recorregut per Sabadell acabant a la plaça Lluís Casassas, amb el guiatge d’Àngel Cebollada i Pau Avellaneda, professors del Departament de Geografia de la UAB. Acte en record de Lluís Casassas i Simó, en el centenari del seu naixement (Sabadell, 2 d’abril del 1922).
9-17 d’abril del 2022. Viatge de Setmana Santa a Occitània: Larzac i Cevenes.
Juny del 2022. 3 dies: Sortida de a Prada de Conflent (Catalunya Nord). [en estudi]