Dossier de la sortida 

Accés al document


El Prat de Llobregat: contrastos i futurs

Lloc de trobada: 9 h, a l’esplanada davant l’estació de ferrocarril del Prat de Llobregat, accessible per línies R2 sud (rodalia) i L9 sud (metro).

Bicicleta: atès que el recorregut és per pistes asfaltades o de terra compactada, qualsevol model de bicicleta i de roda és apte. Es recomana dur casc, roba adequada, impermeable i guants. Per a més seguretat durant algunes parades, un cadenat pot ser útil, així com llums de posició. El recorregut és pràcticament pla, de manera que no cal una excel·lent forma física per completar-lo.

Objectiu: conèixer sobre el terreny els reptes als que s’afronta el territori del municipi del Prat de Llobregat (Baix Llobregat): possible ampliació de l’aeroport, expansió urbanística i logística, preservació d’espais no tan naturals però d’indubtable valor ecològic.

Recorregut: travessa del casc urbà del Prat de Llobregat fins al pont del Pratenc (vistes a l’actual llera del riu i part del polígon Pratenc); mirador de la Bunyola, mirador del Semàfor, antiga caserna de Carrabiners, mirador dels avions, platja del Prat, eixample sud del Prat i estació de ferrocarril.

Guiatge: Joan Alberich, professor de Geografia de la URV i vocal de la Junta de Govern de la SCG.

Inscripcions: El nombre de places és limitat. Tindran preferència les sòcies i els socis de la SCG. Cal fer la inscripció prèvia a la secretaria SCG (scg@iec.cat) abans del 30 de setembre.

Documentació:

Al ple de l’IEC del 15/06/2022 es va presentar un informe de la Secció de Ciència i Tecnologia sobre l’ampliació de l’aeroport, disponible al web:

https://www.iec.cat/activitats/documents/Aeroport_Doc-24-05-2022.pdf

22/05/2022: Ecologistas en Acción: Delta del Llobregat: obres il·legals i urbanisme desfassat

https://www.ecologistasenaccion.org/199361/delta-del-llobregat-obres-il%c2%b7legals-i-urbanisme-desfassat/