Premi Crítica Serra d'Or 2022

El llibre La nova geografia de la Catalunya postcovid distingit amb un dels premis Crítica Serra d’Or 2022

El llibre La nova geografia de la Catalunya postcovid, publicat per la Societat Catalana de Geografia el 2021, ha estat guardonat amb un dels premis Crítica Serra d’Or en la seva 57a edició. Es tracta d’unes distincions sense dotació econòmica, representades per una “serreta d’or” dissenyada pels joiers Capdevila de Barcelona, que la revista Serra d’Or, editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, instaurà el 1967.

Enguany s’han concedit catorze guardons a obres publicades o estrenades l’any passat, agrupats en quatre apartats: Literatura i assaig, Recerca, Arts escèniques, Literatura infantil i juvenil. Els tres premis de Recerca corresponen a les categories d’Humanitats, Catalanística i Ciències. Precisament és aquesta darrera la que mereixé La nova geografia de la Catalunya postcovid. Que la distinció sigui la de Recerca en Ciències ens congratula especialment, perquè subratlla la transversalitat del coneixement geogràfic en un món complex i interrelacionat.

Les persones encarregades per Serra d’Or de triar les obres més destacades dins del camp de la recerca han estat: Montserrat Bacardí, Jordi Casassas, Joandomènec Ros, Margalida Tomàs i Francesc Vilanova.

L’acte de lliurament va tenir lloc a l’Espai Endesa de Barcelona el 5 d’octubre del 2022. En nom de la Societat Catalana de Geografia recollí el premi Jesús Burgueño, coordinador de l’obra, que adreçà unes paraules d’agraïment, tot recordant que es tracta d’una obra col·lectiva, amb la participació de seixanta-sis autores i autors, membres de la Societat. El llibre es pot trobar a la botiga de l’Institut i al portal de publicacions de l’Institut d’Estudis Catalans.

Barcelona, 6 d’octubre del 2022

Butlletí

L’obra analitza la crisi múltiple i global que viu el món contemporani i com aquesta crisi afecta el territori català. A l’emergència sanitària, s’hi han de sumar dos fronts més: l’econòmic i el climàtic, agreujats a Catalunya per la situació política. L’obra s’ocupa d’aquests àmbits i n’hi afegeix un altre: els problemes específics del món urbà, en particular a la ciutat de Barcelona.

El llibre tracta les principals conseqüències de la COVID-19, com ara les repercussions demogràfiques, els confinaments, el teletreball o els canvis de model en el turisme, el comerç i la mobilitat. També inclou propostes per a la gestió de la sanitat després de la pandèmia.

Vídeo de la Presentació

Accés

 

Comprar el llibre

Accés a la llibreria de l’IEC

Premsa

 

 

 

 

Comentaris a les Xarxes

 

Entrades Instagram IEC

Publicació d’un recull de Mapes de la Nova Geografia de la Catalunya Postcovid