Newsletter

Dimarts 2 de març, a les 18:30 h

Comptarà amb les intervencions de:

PÉTER BAGOLY-SIMÓ, Universitat Humboldt de Berlín.

VALERIÀ PAÜL, Universitat de Santiago de Compostela i vocal de la SCG.

SONIA RUIZ CONESA, Geògrafa i Directora de l’Institut Cubelles.

Modera:

JORDI ROYO, professor Institut Pau Claris de Barcelona i vocal de la SCG

Descripció: Quina geografia està aprenent l’alumnat als centres educatius? El seu ensenyament ve marcat per una forta inèrcia descriptiva i memorística. El currículum actual advoca, tanmateix, per l’adquisició de les eines necessàries per entendre el món, potenciar el sentit crític i intervenir activament en una societat en canvi. El tractament de la informació, la complexitat dels fenòmens socials en l’espai, la justícia social o l’equilibri mediambiental en son aspectes destacats. Quina és la realitat a Catalunya i quins problemes ens trobem a les aules?
En aquest taula rodona els ponents aportaran la seva visió sobre els currículums i la realitat de la geografia a les aules, des de països remots, com Austràlia i Canadà, a d’altres més propers, com Galícia, per discutir finalment el cas català.

La taula rodona es retransmetrà mitjançant la plataforma Zoom (per descarregar o actualitzar el zoom, podeu visitar la pàgina: https://zoom.us/download).

L’enllaç per accedir a la taula rodona és: https://us02web.zoom.us/j/87135345495?pwd=dTVHVFFXbGg3OXRLQlhyV1RFdkppdz09

ID de reunió: 871 3534 5495

Codi d’accés: Af9ziR

Vídeo de l'acte

Accés al vídeo